DŻENTELMENI OD KUCHNI, CZYLI DZIEŃ KOBIET W TEATRZE ELEKTRYCZNYM
Zapraszamy 8 marca 2020 o 17.00 do Teatru Elektrycznego na pokazy przyrządzania i gotowania potraw z różnych stron świata NA ŻYWO!
ATRAKCJE WIECZORU:
- kuchnia tajska - płonące woki
- kuchnia molekularna
- kuchnia azjatycka
- kuchnia śródziemnomorska
DŻENTELMENI OD KUCHNI, CZYLI DZIEŃ KOBIET W TEATRZE ELEKTRYCZNYM
Menu degustacyjne wieczoru:
PRZYSTAWKA - pierś z kaczki marynowana w cytrusach, wędzona, w BIG GREEN EGG, podana z espumą z jabłka szara reneta i pudrem z hibiskusa!
DANIE GŁÓWNE - ramen z woka z flambirowanymi krewetkami, z musem z kuraka, sosny i młotkowatego pieprzu!
INTERMEZZO - skot pobudzający na bazie kaktusa z płatkami róż!
DESER - beza w nowej odsłonie, podana z gran i tą z Prosecco, pudrem z płatków czerwonej róży i z purre z jagi!
BILETY:
Bilety w przedsprzedaży kosztują: 25 zł – ulgowy; 30 zł – normalny; zaś w dniu wydarzenia: 30 – ulgowy i 35 zł – normalny.
Można je zarezerwować lub kupić osobiście w kasie kina na godzinę przed dowolnym seansem czy wydarzeniem lub on-line pod adresem: http://www.teatrelektryczny.pl.
Poznajmy gości wieczoru:
SZEF KUCHNI MICHAŁ FABISZEWSKI - GOŚĆ SPECJALNY
- Finalista piątej Edycji Master Chef!
- pasjonat greckiej kuchni!
- specjalista od mięs i sosów!
SZEF KUCHNI MATEUSZ WOJNAR
- absolwent ZSEG w Cieszynie!
- właściciel „Smaku Pasji”!
- doradca, kulinarny w firmie „Godkowie tworzymy ciepłe kominki”!
SZEF KUCHNI TOMASZ KUPIAN
- szef kuchni w restauracji President w Kocku!
- miłośnik wędzenia oraz dań regionalnych!
- wspaniały człowiek, który chętnie udziela się w akcjach charytatywnych
- między innymi gotując podczas akcji pod hasłem Lubelscy Kucharze Dzieciom!
SZEF KUCHNI JAKUB „KOMAR" ANTONISZAK
- finalista polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015!
- posiadacz certyfikatu International Suski Skills Proficiency!
- znawca kuchni japońskiej, łemkowskiej i bojkowskiej!
- organizator krakowskiego Festiwalu ostrości!
SZEF KUCHNI SEBASTIAN MICHAŁCZYK
- miłośnik kuchni śródziemnomorskiej i nowoczesnych technik gotowania!
- uwielbia podróże! Zdobywał doświadczenie w wielu polskich i europejskich restauracjach!
- spędził trzy miesiące w Hiszpanii, gotując w Walencji!
Tagi: dzienkobiet2020